menu 
 ehealth 

Actueel

Griepprikken het eerst naar mensen met een medische aandoening en 70-plussers

Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar. Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn.

Uw huisarts kan deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar. Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. We moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten. U verkleint de kans op griep door:

1,5 m afstand te houden van anderen

vaak uw handen te wassen met water en zeep

drukte te vermijden

 

Voor meer informatie zie: rivm.nl/griepprik.

Griepprik 2020

Beste patiënt,

In de week van 26 oktober gaan wij beginnen met de griepsvaccinaties.

Indien u niet op het ingedeelde dag en tijdstip kunt komen willen wij u vragen om na 2 november te bellen voor een nieuwe afspraak.

Wij reserveren geen griepprikken!

Coronavirus

Denkt u aan het Corona virus? Wij verzoeken u vriendelijk niet naar de praktijk te komen want dan zou u andere mensen kunnen besmetten. Neem eerst telefonisch contact op! Wij begrijpen dat er veel vragen bij u kunnen ontstaan betreffende het coronavirus. Via https://www.thuisarts.nl onder de zoekopdracht coronavirus kunt u alle relevante informatie hierover vinden en tevens op https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus. Deze site wordt dagelijks bijgewerkt.